Nejkrásnější pláže světa - Zajímavosti - Cesty za zážitky

Nejkrásnější pláže světa

V našem dalším seriálu Vám představíme ty nejkrásnější pláže světa. Určit, která pláž je ze všech nejkrásnější úplně nelze, protože každý z nás má tu svou oblíbenou.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Nejkrásnější pláže světa

V našem dalším seriálu Vám představíme ty nejkrásnější pláže světa. Určit, která pláž je ze všech nejkrásnější úplně nelze, protože každý z nás má tu svou oblíbenou.


Pojďte se podívat jaké jsou podle nás nejkrásnější pláže světa. Našli jste svou oblíbenou?  


Fotografie níže ve fotogalerii :-)


1. pláž Navagio (Zakynthos, Řecko)


Tato pláž je označována jako jedna z perel řeckého ostrova Zakynthos. Za odpočinkem sem míří stovky turistů. Pláž Navagio je izolovaná v krásné písečné zátoce a je přístupná pouze lodí. Pláž láká svými vápencovými útesy, bílým pískem a křišťálově čistým modrým mořem. 


Toto místo je ale také známé díky své minulosti a staré lodi, jejíž vrak se zde stále nachází. Tato pašerácká loď Panagotis na ostrově ztroskotala roku 1980 při velké bouři. Na lodi mělo být velké množství ilegálně převážených cigaret a alkoholu, který si lidé z okolí po této katastrofě rozebrali. Někteří pracovníci z této lodi však tvrdí, že historka je pouze vymyšlená, aby přilákala více turistů a vrak na pláž umístili sami ostrované. Ať už je to pravda či nikoliv, příběh zabírá a tuto pláž tak můžeme zařadit nejen k nekrásnějším, ale i k nejoblíbenějším plážím na světě. 


2. Anse Source d′Argent (La Digue, Seychely)


Mezi výčtem nejkrásnějších pláží světa nesmí chybět seychelská pláž Anse Source d′Argent. Je jednou z nejfotografovanějších pláží planety a není se čemu divit. Bílý písek a ohromné žulové balvany nabízí působivé výhledy a příležitosti k fotografování. Mezi nejkrásnější pláže světa tuto pláž na ostrově La Dique zařadil i prestižní časopis National Geographic, ten ji umístil dokonce na první místo.


3. Dhigurah island (Maledivy)

Jedny z nejkrásnějších pláží najdeme i na Maledivách. My jsme pro Vás vybrali pláž na ostrově Dhigurah, která je vyhlášená hlavně díky skvělým možnostem pro potápění a šnorchlování. Díky bohatým korálům a hlavně častému výskytu žraloků velrybích. Pozorovat zde můžete i obrovské želvy a rejnoky, což zaručuje spoustu nezapomenutelných emocí z potápění poblíž pláží Dhigurah. 


Pokud chcete pouze relaxovat, čeká tu na Vás téměř 4km dlouhá písečná pláž, kde jistě naleznete prostor jen sami pro sebe a užívat si odpočinek v tomto dovolenkovém ráji. 


4. Varadero Beach (Kuba)


Varadero je nejvyhlášenější a nejrozsáhlejší letovisko na Kubě a najdeme zde jednu z nejkrásnějších nebo spíše nejoblíbenějších pláží světa. Varadero Beach je dlouhá téměř 20km a je pokrytá jemným bílým pískem a lemovaná palmami. 


Letovisko Varadero je moderní s golfovými hřišti, velkými možnostmi pro potápění, rybaření. Na své si zde přijdou milovníci vodních sportů jako je surfování, paragliding, vodní lyže a další. Pláž je oblíbená i u rodin s dětmi díky svému pozvolnému vstupu do moře. O ubytování na této vyhlášené pláži nemusíte mít strach. Hotelů je zde hodně a vybere si opravdu každý.


5. Camps Bay (JAR)

I v Jihoafrické republice nalezneme krásné pláže. Jednou z nich je i Camps Bay beach. Dlouhá, široká a písčitá pláž poskytne dost prostoru k odpočinku a monumentální skalní stěna zvaná „12 apoštolů“ pak nabídne úchvatný výhled. Pokud Vás už nebude bavit povalování na pláži, můžete si zajet na výlet do nedalekého Kapského města.


6. Diani Beach (Keňa)


Keňa není pouze safari. Najdou se zde i krásné pláže, které skvěle poslouží k Vašemu odpočinku. Jednou z nich je i Diani Beach. Tato pláž je dlouhá asi 17 km a je zároveň jednou z nejvýznamnějších turistických oblastí Keni. Pláž Diani je také oblíbeným místem pro vodní sporty jako je kitesurfing, potápění, vodní lyžování a šnorchlování. 


Diani byla i podle webové stránky Expedice zařazena mezi 20 nejkrásnějších pláží na světě a můžete se třeba i projet na velbloudovi.


7. Flic en Flac Beach (Mauricius)

Mezi výčtem nejkrásnějších pláží nesmíme zapomenout na Mauricius. Tento krásný ostrov skrývá několik úžasných pláží jako je například Flic en Flac, která se v průběhu let proměnila v živé letovisko. Najdete zde velké množství restaurací a barů. Večer se zde rozhodně nudit nebudete. 


Pláž Flic en Flac je dlouhá přes 8 km a je zde krásný výhled na poloostrov s horou Le Morne. Na své si zde přijdou i rodiny s dětmi, které si tuto pláž oblíbily hlavně díky pozvolnému vstupu do vody. Potápěči ocení převážně korálový útes a hejna rybek, které zde mohou pozorovat. Tato veřejná písečná pláž je zároveň jednou z nejdelších na ostrově.


Chcete strávit Vaší dovolenou na nejkrásnější pláži světa? Kontaktujte nás a my Vám připravíme nabídku.

Fotogalerie
12apostolujarcampsbaybeach.jpg
africa-4052504_1280.jpg
camps-bay-beach.jpg
capetownbeach.jpg
cuba-1395782_1280.jpg
d05e68a982e751f273dbb35713e49d2f.jpg
dhigurah.jpg
dhigurahbeach.jpg
flicenflac.jpg
kinondo-kwetu-plaz.jpg
palm-trees-5465310_1920(1).jpg
palm-trees-5465310_1920.jpg
plazjarkapskemesto.jpg
plaznavagio.jpg
seychelles-2893794_1280.jpg
varadero.jpg