Nejoblíbenější destinace pro potápění - Výjimečné zážitky - Cesty za zážitky

Nejoblíbenější destinace pro potápění

Láká vás dovolená v exotice, ale nebaví vás dlouhé povalování na pláži? Zažijte akčnější dovolenou! Vyzkoušejte potápění v nejkrásnějších potápěčských destinacích a objevte podmořský svět tak, jak ho znáte z televizních obrazovek.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

Nejoblíbenější destinace pro potápění

Láká vás dovolená v exotice, ale nebaví vás dlouhé povalování na pláži? Zažijte akčnější dovolenou! Vyzkoušejte potápění v nejkrásnějších potápěčských destinacích a objevte podmořský svět tak, jak ho znáte z televizních obrazovek.


Přístrojové potápění je dlouhodobě velmi oblíbeným sportem a zábavou. Téměř ve všech exotických destinacích a hotelech najdete potápěčská centra, kde si potápění můžete vyzkoušet.



Pokud jste se ještě nikdy nepotápěli, nemusíte zoufat. Zkušení dive masteři vám vše vysvětlí, ukážou a naučí. Rozhodně se nemusíte bát, že vás obléknou do výstroje a rovnou hodí do vody. Cvičné ponory a trénink dýchání z automatiky se provádí na hladině nebo pokud má centrum k dispozici bazén, tak ideálně v něm. Důležité je nepodléhat panice a užívat si krásných výhledů, které svět pod vodou nabízí.



Můžeme s jistotou říct, že potápění je možné prakticky všude, ne ale všude potkáte tolik ryb nebo tak krásně zbarvené korály, jak je tomu právě v exotických destinacích a hlubinách oceánů.

Naše kolegyně Štěpánka, milovnice potápění, pro vás vybrala 7 destinací, kde se nepodívat pod hladinu je prakticky hřích.



Rudé moře – blízká podmořská krása

Koho by napadlo, že Egypt není proslulý pouze pyramidami, ale i svým podmořským světem. Narazíte zde nejen na velké ryby jako jsou žraloci nebo delfíni. Rudé moře je specifické pro barevnost korálů a jiných druhů života, které nejen svými barvami a tvarem jsou dokonalým úkazem přírody. Jedním z nejznámějších míst pro potápěče je město Marsa Alam, odkud odplouvá mnoho lodí za účelem potápění. Stejně jako v každém jiném moři a oceánu se zde můžete potápět i k vrakům. Rudé moře je specifické také tím, že se život nachází v menších hloubkách a je proto vhodným i pro šnorchlování. 



Maledivy

Nejproslulejší potápěčské místo, kam se sjíždějí milovníci potápění z celého světa a není se čemu divit. Fauna obrovských živočichů je lákadlem, kterému se nedá odolat. Několik druhů žraloků, velryby, manty, želvy a mnoho dalších obřích i menších ryb. Maledivy omývá indický oceán, který je celoročně vyhřátý od neustálého sluníčka, korálové útesy proto nejsou tak výrazně zbarvené jako třeba v Rudém moři.



Austrálie – Velký bariérový útes

Největší korálový útes na světě měří 2000 km a nabízí přes 400 druhů korálů a 1500 druhů ryb, delfíny, mořské želvy nebo velryby. Jediná stavba živočichů, která je vidět až z měsíce, pod ochranou UNESCO a je stará přes 600 tisíc let. Díky svým přednostem je pravděpodobně nejoblíbenější potápěčskou destinací na planetě a ročně jí navštíví okolo 2 milionů návštěvníků.



Kuba

Země proslulá především rumem je i dokonalým místem pro potápěče. Nejlepším místem na potápění je zátoka Maria la Gorda západně od Havany a souostroví Jardines de la Reina. Zádrhel nastává ale na povoleních, které dostane pouze 350 potápěčů ročně. Komu se ale povolení poštěstí získat, může se těšit mimo korálů a velkých hub i na rejnoky, barakudy a žraloky.



Bali

Bali je velmi oblíbenou exotickou destinací, kam se přes evropskou zimu usídluje čím dál více Čechů. Není tedy překvapením, že zde najdete českou potápěčskou školu a centrum. Můžete si potápění vyzkoušet za zvuku svého rodného jazyka. Velkým lákadlem na Bali je vrak lodi Liberty, který leží od 5 do 30 metrů. Podmínky jsou zde v podstatě stejné jako na Maledivách, voda je celoročně teplá. Pozor si dejte na období dešťů, které sice neomezuje potápění jako takové, ale voda bude kalná a viditelnost tedy horší.



Mauricius

Za zmínku stojí i země na východu Afriky. Sopečný původ ostrova Mauricius dopomohl k vytvoření netradičních útvarů, například tunely, jeskyně nebo oblouky, pod kterými je krása se potápět. Narazíte tu i na mnoho vraků. Nejlepší potápění je na východním pobřeží, kde se nachází mnoho našich nabízených hotelů.



Mexiko

Mexiko je jedním z nejatraktivnějších míst pro potápění. Je to díky svým jeskyním, kterým se říká cenote. V překladu cenote značí díru s vodou a mívá podobu studny, jeskyně či jezírka. V mayské kultuře jsou považovány za posvátné. Tyto mystická místa mají v sobě sladkou vodou a můžete je nalézt třeba na ostrově Yucatan. Historické, přírodní a architektonické dobrodružství láká potápěče z celého světa.



Míst pro potápění je mnoho a nesmíme ani zapomínat, že i naše české rybníčky nám nabízejí mnoho krásy.



Pokud vás láká potápění v exotice, kontaktujte nás. 

Naše kolegyně Štěpánka vám ráda poradí a předá osobní zkušenosti z jejich výprav za potápěním. Rozhodně se můžete těšit na skvělou dovolenou plnou nezapomenutelných vzpomínek.

Fotogalerie
6a32d1f1-fffe-4192-87d1-2723af5654ac.jpeg
da3dbe44-9fe6-4134-8ccf-3206fdd025bb.jpeg
gopr1299.jpeg
gptempdownload(1)(2)(3)(4)(5)(6)(7)(8).jpeg
gptempdownload(1)(2)(3)(4)(5)(6)(7).jpeg
gptempdownload(1)(2).jpeg
gptempdownload.jpeg
gptempdownload.jpg
img_9902.jpeg