TOP 7 nejlepších lyžařských středisek v Evropě - Zajímavosti - Cesty za zážitky

TOP 7 nejlepších lyžařských středisek v Evropě

Chystáte se letos na hory a stále přemýšlíte jakou destinaci a konkrétní středisko vybrat? Vybrali jsme 7 nejlepších a zároveň nejoblíbenějších lyžařských středisek v Evropě, kde si užijete parádní lyžování, a to i během jarních prázdnin.

DOVOLENÁ ŠITÁ NA MÍRU

S NÁMI JSTE VIP

24/7

ČEŠTÍ PRŮVODCI

OSOBNÍ KONZULTANTI

POBOČKA V PRAZE

PORADÍME VÁM, DESTINACE ZNÁME

TOP 7 nejlepších lyžařských středisek v Evropě

Chystáte se letos na hory a stále přemýšlíte jakou destinaci a konkrétní středisko vybrat? Vybrali jsme 7 nejlepších a zároveň nejoblíbenějších lyžařských středisek v Evropě, kde si užijete parádní lyžování, a to i během jarních prázdnin.


1. Val Thorens (3 údolí) – Francie

Val Thorens je jedno z největších lyžařských středisek na světě a zároveň jedno z nejvýše položených lyžařských středisek v Evropě. 3 údolí jsou kombinací nejlepšího lyžování a nejlepší atmosféry.Díky poloze 2300 m.n.m. se můžete těšit na vynikající sněhové podmínky, a to od listopadu až do května. Pokud tedy hledáte destinaci pro jarní dovolenou a jarní prázdniny, Val Thorens je skvělou volbou.


3 Údolí propojují 600 km sjezdovek všech obtížností, 6 ledovců a 25 vrcholů. Vydat se můžete i do sousedních údolích – Les Menuiser, Méribel nebo Courchevel. Mezi středisky však nejezdí žádné skibusy, takže doprava mezi středisky je možná pouze na lyžích. Na své si zde přijdou jak nadšenci free ride, jízdy na boulích, tak i rodiny s malými dětmi.


Zajímavostí oblasti je visutá kabinová lanovka s kapacitou až pro 150 osob, která vede na Cime de Caron (3195 m. n. m.). Při dobré viditelnosti můžete vidět nádherné panorama s výhledy na italské nebo švýcarské alpy.


Zima ve Val Thorens je především o lyžování, ale není to to jediné... Ve středisku a na sjezdovkách je k dispozici široká škála aktivit: sáňkování, výlety na sněžnicích, bazén, kino, bowling, jízda na sněžných skútrech, psí spřežení... Nesmíme zapomenout ani na après ski. Není totiž lepší způsob, jak zakončit den na sjezdovce. O zážitky ve Val Thorens prostě není nouze!


2. Sölden – Rakousko

Lyžařská oblast Sölden je jednou z nejznámějších lyžařských oblastí v Alpách. Ne nadarmo patří také mezi nejlepší lyžařská rakouská střediska. Díky vysoké alpské nadmořské výšce mezi 1350 a 3340 metry nad mořem, dvěma ledovcovým lyžařským horám a špičkovým moderním zasněžovacím systémům je zde garance skvělých sněhových podmínek od října do května.


Těšit se můžete na vysoce komfortní lanovky, které otevírají 144 km upravených sjezdovek pro všechny typy lyžařů a také náročné sjezdy pro freeridery. V Söldenu neznají slovo nuda. Děti si zde užijí mnoho zábavy nejen na zasněženém kopci, ale také vodní radovánky v Aqua Dome. Čeká vás vynikající horská gastronomie a jedinečné vrcholy lyžařské oblasti - jako 007 ELEMENTS nebo BIG 3 Rally.


3. Val Gardena – Itálie

Val Gardena se nachází v Dolomitech a je skutečným prázdninovým rájem. Jedná se o nejoblíbenější zimní středisko v celé Itálii. Lyžařský areál nabízí nejlepší podmínky pro milovníky zimních sportů všech disciplín a věkových kategorií.


Ať už se jedná o Sella Rondu, Alpe di Siusi nebo dalších slavných sjezdovek lyžařského svazu Dolomiti Superski, najdete tu ty nejfantastičtější sjezdové, běžecké tratě a sáňkařské dráhy, a to vše v blízkosti vašeho ubytování.


Val Gardena vám slibuje fantastickou zimní dovolenou se vším, co k ní patří. Kromě rychlých sjezdů zde můžete zažít i nádherné sáňkařské dráhy a spoustu aktivit pro celou rodinu. Milovníci běžeckého lyžování se mohou těšit na obrovskou síť perfektně upravených tratí. A pokud si chcete zasněženou zimní krajinu Val Gardeny užít klidněji, doporučujeme túru na sněžnicích s průvodcem.


4. Zermatt – Švýcarsko

Vítejte v nejvýše položeném lyžařském středisku v Evropě. Lyžování a snowboarding 365 dní v roce. Matterhorn Ski Paradise je s vrcholem v nadmořské výšce téměř 4000 metrů nejvýše položenou lyžařskou oblastí v Alpách. Zde se snoubí švýcarská pohostinnost a kvalita s italským životním stylem. Dechberoucí sjezdovky, nádherné výhledy, úžasné restaurace a široká škála aktivit jsou tu pro potěšení malých i velkých.


360 kilometrů modrých, červených, černých a žlutých sjezdovek slibuje fantastické lyžování. Využívat můžete moderní vleky a lanovky, včetně lanovky na ledovec Matterhorn. Jednou z věcí, které dělají lyžování v Zermattu tak výjimečným zážitkem, jsou dechberoucí scenérie. Tyto sjezdovky nabízejí obzvláště atraktivní výhledy na Matterhorn: Rothorn - Sunnegga (sjezdovky 11 a 7), Tufternkumme (sjezdovky 15), oblast Hirli (sjezdovky 52 a 54). Po krásném dni stráveném na sjezdovce je čas na party - après ski.


5. Kitzbühel – Rakousko

Lyžování v Kitzbühelu je sen! Díky perfektně upraveným sjezdovkám, nejmodernějšímu systému vleků a 145 kilometrům sjezdovek bude každý lyžař odjíždět naprosto spokojený. Rozlehlý lyžařský areál nabízí 58 vleků pro začátečníky i profesionály. 60 horských chat a horských restaurací, z nichž každá je jedinečná, láká uprostřed nádherného horského panoramatu na kulinářské speciality. Zimní sezona se zahajuje koncem listopadu.


Kitzbühel, kterému dominují 3 pohoří nabízí 70 km běžeckých tratí, 233 km sjezdovek a stejným počtem nedotčených sjezdovek. Všechny cvičné vleky jsou v areálu zdarma. Pokud hledáte ráj pro děti, zde ho najdete. Pro děti je zde připravena sjezdovka, na které je čeká skvělá zábava. Samozřejmě v takovém středisku jako je Kitzbühel, nesmí chybět parádní snowpark.

Kitzbühel je ideálním lyžařským střediskem pro vaši zimní dovolenou s rodinou nebo přáteli.


6. Livigno – Itálie

Kdo by neznal Livigno. Jedno z nejoblíbenějších italských lyžařských středisek se nachází kousek od Švýcarska v malebném údolí Lombardia Alta Valtellina. Livigno je dokonalou lyžařskou destinací pro vaši pohodovou dovolenou. Slunce, příroda, sport, nákupy a chvíle odpočinku. Co víc si pro svou zimní dovolenou přát. Livigno je oblíbené nejen pro mladé, ale je zároveň skvělou rodinnou destinací.


V Livignu si můžete vybrat mezi dvěma širokými a vždy slunečnými lyžařskými oblastmi. 115 km širokých sjezdovek, které jsou vhodné pro všechny lyžaře. V celé oblasti najdete více než 30 lanovek a vleků. Mimo to zde najdete 30 km běžeckých tratí, které jsou vždy upravené a kde slunce nikdy nezapadá. Úžasná místa ve vysokých nadmořských výškách, kam se dostanete na sněžnicích nebo kde můžete trénovat skialpinismus a volně se pohybovat v zimní přírodě.


7. St. Anton am Arlberg – Rakousko

St. Anton am Arlberg je spolu se sousedními obcemi Pettneu am Arlberg, Schnann, Flirsch a Strengen regionem s celosvětovou pověstí. Vítejte v kolébce alpského lyžování! 1. prosince se milovníkům zimních sportů otevírají dveře do lyžařského areálu SKI ARLBERG. Zažijte kouzlo více než 300 km značených sjezdovek, které čekají na prozkoumání. Na dobrodruhy čeká více než 200 km variant mimo sjezdovky, funparků a závodních tratí. Mezitím si můžete odpočinout na četných útulných místech setkávání a vychutnat si zvláštní atmosféru Arlbergu.


Nejen sjezdaři a snowboardisté ocení St. Anton am Arlberg. Běžkaře láká 43 km dlouhá síť běžeckých tratí a turisté mají k dispozici více než 80 km upravených stezek. Sáňkařské dráhy a kluziště pro bruslení a curling jsou další zimní sportovní zábavou.


Středisko Arblerg je určené spíše pro zdatnější lyžaře. Rekreační lyžaři by zde nemuseli být příliš nadšeni. Sjezdovky jsou tu strmější, i když s přehlednější viditelností.

St. Anton am Arlberg je rušenější středisko, a to i díky vyhlášenému après ski.




Skvělých lyžařských středisek je v Evropě nespočet, rádi vám poradíme to nejlepší lyžařské středisko pro vaši zimní i jarní dovolenou. 




Kontaktujte nás a připravte se na nezapomenutelnou lyžařskou dovolenou.